על מה לא אחראי המעסיק? עליו לדאוג שיהיו מים וחשמל בבניין, להביא לקוחות לעסק שלו וכמובן לדאוג לעובדיו הנאמנים. לפי ההנחיה של משרד האוצר, מעסיקים שיש להם יותר ממספר מסוים של עובדים בחברה, צריכים להעביר דו"ח חודשי אל קופת הגמל באמצעות ממשק מעסיקים. בחודש פברואר 2016 נקבע כי חובת הדיווח חלה על מי שמעסיק מעל ל-100 עובדים. לאחר מכן, בשנת 2017 של אותו חודש החובה חלה על מי שמעסיק בין 50 ל-100 עובדים, ואילו ב-2018 החובה תחול גם על מי שיעסיק פחות מ-50 בארגונו.
ממשק מעסיקים – איזו חובת דיווח חלה על המעסיק
הגופים המוסדיים מקבלים מידע תמידי לגבי מצבם של המבוטחים – באילו תכניות פנסיוניות הם עמיתים? מתי בוצעו ההפקדות האחרונות שלהם והאם חל שינוי בתכנית הפנסיונית. המעסיקים נדרשים להעביר דיווחים שונים:
- מידע על גופים – קופת הגמל צריכה לקבל מהמעסיק את כל המידע העדכני על הגופים המוסדיים המנהלים את החיסכון של המבוטח, כולל קרן השתלמות, חברת ביטוח או קרן פנסיה.
- מידע על תגמולים – פירט על התגמולים של העובד אשר עבורם הוא לא קיבל זיכוי במס. התגמולים האלה יאפשרו לו בהמשך לקבל פטור ממס בעת קבלת כספי הפנסיה.
- סכום ההפקדה – כל מעסיק מוכרח לדווח, באמצעות ממשק מעסיקים, על סכומי ההפקדות לקרן הפנסיה או על שינויים בסכומי ההפקדות.
- דו"ח הפסקת עבודה – על המעסיק לדווח על כל הפסקת עבודה של העובד מכל סיבה שהיא – יציאת עובדת לחופשת לידה או לשמירת היריון, עזיבת העבודה עקב מחלת העובד, סכסוך בין העובד והמעביד ופיטורין או התפטרות העובד בחיפוש אחר עבודה אחרת.
דורותנט – הכול למעסיק
בחברת דורותנט מודעים לכך שעבודתו של המעסיק אינה קלה. עליו לדאוג לשכר של עובדיו ולסכומים המופקדים לקרן הפנסיה. משום כך, באה החברה לעזרתו של המעסיק. היא מספקת ממשק מעסיקים נוח להעברת המידע הרלוונטי על העובד באמצעות קובץ XML, וכן שלל שירותים נוספים הכוללים שירותי מסלקה פנסיונית או שירותי תפעול פנסיוני. תפעול פנסיוני באמצעות אנשים מקצועיים פוטר את המעסיק מהתעסקות מייגעת בקרן הפנסיה של הלקוח ומפנה עבורו זמן יקר לטיפול בעסק. נוסף על כך, דורותנט מעדכנת את המעסיק לגבי השינויים והתקנות שמפרסם משרד האוצר.